KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1. Mi a detailing, autókozmetika?
 

A detailing az egész autó nagyon alapos és átfogó ápolását jelenti. Egy olyan felújítás, amelynek célja az autó minden részletében tökéletes tisztasága. A autóápolás során az autó minden részét alaposan át kell kezelni professzionális autóápolási termékekkel. Fontos a megfelelő autókozmetikumok és a megfelelő autótisztítási technika kiválasztása. 

A detailing célja, hogy az autó megjelenése a lehető legközelebb legyen a bemutatótermi állapothoz. Az autókozmetika magában foglalja a jármű teljes külső és belső terének ápolását. A külső esetében ez magában foglalhatja az autó részletes mosását, a fényezés dekontaminálását és polírozását, viaszolást, nanokerámia védelmet, keréktárcsák-gumiabroncsok tisztítását és ápolását, külső műanyagkezelést és motortér tisztítást. A belső térben ez lehet kárpit, bőr vagy alcantara tisztítása és ápolása, szőnyegek mélytisztítás, üléstisztítás. Minden egyes tevékenységnél minden részletre oda kell figyelni.

2. Az autómosó és az detailing összehasonlítása
 

Autodetailingnek nem nevezhető az autó bedobása egy autómosóba, sima kézi mosás vagy egyszerű lakkfelújítás. A  detaillezés bizonyos eljárások követését, megfelelő technikát és a megfelelő eszközök vagy vegyszerek használatát igényli a jármű bemutatótermi állapotának megőrzése érdekében.

Az autodetailing a minőségre összpontosít. Minden egyes falcot, minden egyes élt, nehezen hozzáférhető helyeket, egyszerűen minden egyes részletet megtisztítunk. A gondos detaillezés nagyon időigényes, és minden autóra a legnagyobb figyelmet és egyéni odafigyelést fordítjuk. Ezért léteznek a detailing stúdiók, és ezért a legjobb, ha az autóápolását olyan emberekre bízza, akik képzettek és szakmailag elkötelezettek. Ráadásul a rendszeres  autókozmetikai studióban tett látogatás, meghosszabbítja az autója fényezésének és bőr belsője  élettartamát, megóvják az autóját az újbóli szennyeződéstől, és végső soron növelik az autó értékét.

3. Eladom az autómat, és szeretném növelni az értékét. Segíthet-e ebben egy detailing stúdió meglátogatása?
 

Ezzel a kérdéssel elég gyakran találkozunk. A rövid válasz igen - még akkor is, ha az autója még soha nem járt autókozmetikai stúdióban, és csak szórványosan ápolta, a fényezés át polírozása egy viasz felvitellel felkeltheti a potenciális vevő érdeklődését, és növelheti az autó piaci értékét.

A hosszabb válasz azonban a következő: Ha az Ön autójának több mint 100 000 km van az óráján, akkor az autó külső állapota valószínűleg már nem az, ami egykor volt. A belső tér is mutatja a használat nyomait. A legtöbb belső szennyeződést el tudjuk távolítani, és megszabadulhatunk a karosszérián lévő mikrokarcolásoktól és oxidációtól, de sajnos az autója soha nem fog olyan jól kinézni, mintha a megvásárlása óta igénybe vett volna egy autókozmetika szolgáltatást.                           Ha rendszeresen felkeres egy detailing stúdiót, nemcsak alapos tisztításban részesíti járművét, hanem megvédi azt a maradandó károsodásoktól, és segít megőrizni értékét a piacon. A professzionális autóápolásban részesülő járművek egyszerűen ragyognak az utakon, és nem sokáig maradnak észrevétlenek az autókereskedésekben.

4. Az autó detaillezését milyen gyakran kellene elvégezni?
 

Javasoljuk, hogy évente kétszer, de legalább egyszer mindenképpen, hogy támogassa autója optimális állapotát. A detailing növeli autója eladási értékét és megjelenését, valamint meghosszabbítja autója teljes élettartamát.

5 . Mennyi ideig tart a detailing?

Minden az Ön által választott szolgáltatástól függ, a legtöbb alapszolgáltatás a legtöbb autó esetében 2 és 6 óra között van. A polírozás és a kerámia bevonat esetében ez egyéni, az autó nehézségétől és állapotától függően. Kettő, három napot is igénybe vehet, de akár 5 nap is lehet, ha egy teljes autófelújításról van szó.

6 . Honnan tudom, hogy az autómnak szüksége van-e viaszolásra vagy polírozásra?

Két teszt segítségével értékelheti ki a fényezés állapotát: 

1.- Az autó mosása és szárítása után enyhén futtassa végig a kezét az autó fényezésén. A festékfelületnek nagyon sima tapintásúnak kell lennie. Ha durva foltokat talál, vagy ellenállást érez, akkor polírozás ajánlott. 

2.- Fújjon vizet az autóra. Ha a vízcseppek gömb alakot alkotnak (víztaszító hatás), az azt jelenti, hogy a fényezés megfelelő szintű védelemmel rendelkezik. Ha nincsenek gömb alakú vízcseppek, vagy ha sima, lapos vízcseppek vannak, az azt jelenti, hogy nincs védelem az autó fényezésén, és újrafényezés ajánlott.

7 . Megéri e a detailing?

A detailing szolgáltatások javítják autója megjelenését és esztétikai értékét, és kulcsszerepet játszanak autója élettartamának meghosszabbításában. Az autó rendszeres ápolásával megőrizheti annak új fényét. Ráadásul, ha végül úgy dönt, hogy megválna autójától, magasabb árat kérhet el érte.

8 . Jó ötlet viaszolni az autómat?

Igen, az autó viaszolása nagyszerű lehetőség arra, hogy megvédje azt az időjárási elemektől, például a savas esőtől, a fa nedvétől, az UV-sugaraktól, a madárürüléktől és a durva vegyi anyagoktól, miközben a fényezésnek magas fényt és erős hidrofób tulajdonságokat kölcsönöz.

9 . Miért válasszak egy detailing stúdiót az autóm saját  mosásásával szemben?

A detailing stúdió többet tesz, mint csak megtisztítja az autóját. Megőrzi, és bizonyos esetekben visszaállítja autója eredeti állapotát olyan professzionális és alapos eljárásokkal, mint a mélymosás, a dekontaminálás és polírozás, a viaszolás, a nanokerámia védelem, a keréktárcsák tisztítása, a gumiabroncsok kezelése, a külső műanyagkezelés és a motortisztítás. Műanyag, bőr vagy alcantara belső tisztítása és kezelése, szőnyegtisztítás, üléstisztítás. Minden egyes tevékenységnél minden részletre oda kell figyelni. Fontos a megfelelő autókozmetikum és a megfelelő autótisztítási technika kiválasztása. A részletgazdagítás célja, hogy az autó megjelenése a lehető legközelebb legyen a bemutatótermi állapothoz, ami tulajdonképpen növeli az autó értékét.

10 . Mennyi ideig tart a viasz az autón?

Egy jó minőségű viasznak 3-6 hónapig kell kitartania, SiO2 tartalmúak 12 hónap. Ez azonban az időjárási viszonyoktól, a szennyeződések felhalmozódásától és egyéb tényezőktől függően változhat. A detailing stúdiók azt javasolják, hogy három-négy havonta waxolja az autóját.

11 . Autógyurma segítségével el lehet távolítani a karcolásokat?

Nem, az autó karcolásait nem lehet eltávolítani. Gyurmával azonban eltávolíthatja a fényezésbe ragadt szennyeződéseket. Ezek olyan részecskék, amelyeket normál autómosással nem lehet eltávolítani a felületről, mert "beágyazódnak" a festékbe. Ezeknek a szennyeződéseknek a felhalmozódása idővel tönkreteheti az autó lakkját. Az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon az autója fényezésén lévő karcolásoktól, ha szakszerű gépi polírozást végeztet.

12 . Mi az a kerámia bevonat?

Más néven kerámia, nanokerámia, üvegkerámia védelem vagy kerámia bevonat, üvegbevonat, kvarcbevonat egy hihetetlenül kemény, szilícium-dioxidot (SiO2) tartalmazó üvegszerű polimer, amelyet nemcsak az autó festett részeire, hanem külső műanyagokra, kerekekre, szélvédőre vagy bőrülésekre is felhordanak. A kerámia SiO2 részecskék megtapadnak a kezelt felületen, és egy rendkívül kemény felső védőréteget képeznek. Ráadásul a kerámia azért is egyedülálló, mert nagyon alacsony csúszási szöggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a víz még a szinte tökéletesen sík felületről is lefolyik. Az így védett autó hosszabb ideig marad tiszta és könnyen taszítja a szennyeződéseket. Ezáltal az autó tisztítása sokkal könnyebbé és biztonságosabbá válik. A szennyeződések nehezebben tapadnak a felülethez, és a bevonat keménysége korlátozza a mosás okozta finom karcolások és örvények kialakulását.

13 . Felhelyezhetem a kerámia védelmet magam is?

Nem. A kerámia bevonat helytelen alkalmazása foltokat, csíkokat vagy "ködös" megjelenést eredményezhet. Fontos, hogy ezt képzett és tapasztalt szakemberekre bízza. A megfelelő felhordáshoz alaposan fel kell készítenie a járművét. Ahhoz, hogy a védelem megfelelően működjön, fontos, hogy tiszta, megfelelően megvilágított környezetben, bizonyos hőmérsékleten és páratartalom mellett vigye fel. Mindezek a tényezők, valamint a kezelendő fényezett karosszériaelemek előkészítése befolyásolják a végeredményt. Ráadásul a kerámia bevonat egyes márkái az átlagember számára nem is elérhetőek. Ezeket nem szabadárusításra szánják, és használatuk szigorúan ellenőrzött.

14 . Mennyibe kerül a kerámiai védelem?

A kerámiabevonatokra vonatkozó ajánlatunkat az árlistában találja.

15 . A karcolások és horzsolások eltávolíthatók a fényezésemről?

A felületi karcolások és sérülések csak akkor távolíthatók el, ha azok a lakkrétegben vannak. Ha a karcolások mélyen a karosszériában vannak, nem tudjuk eltávolítani őket polírozással.

16 . Milyen előnyei vannak a kerámiának?

A kerámia tökéletes megoldás azon ügyfelek számára, akik hihetetlenül könnyen karbantartható, hosszú élettartamú, magas fényű lakk felületre vágynak.

17 . Hogyan foglalhatok időpontot?

Időpontot az online foglalási űrlapon vagy a +421 944 555 886 telefonszámon foglalhat.

18 . El tudják vinni a kocsimat is?

Igen, elhozzuk és visszavisszük az autóját - Komáromban és környékén.

19. Miért ne használjunk automata autómosót?

Még a legmodernebb automata autómosók sem a legjobbak az autójának. Néhány régi autómosóban még mindig kemény kefék vannak, amelyek még ha vadonatújak és tiszták is, károsítják autója fényezését. A modernebb autómosók kíméletesebbek, de hátrányuk, hogy ha sok erősen szennyezett autó volt előtte az autómosóban, a szennyeződés, a sár vagy a kavicsok megtapadnak a keféken, és károsítják az autója fényezését. Még ha az autómosó keféit naponta tisztítják is, ez sem elegendő. Az automata autómosók messze nem jó választás az autó kíméletes mosására.