BELTÉRI TISZTÍTÁS és ÁPOLÁS

Kárpittisztítás - Textilápolás

Az ülések, a padló, a szőnyegek vagy ajtókárpitok, a csomagtér mélytisztítása és kezelése, majd kerámiavédelem alkalmazása textilüléseken és a belső tér textil részein (textíliák hidrofób impregnálása). Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki autója utasteréből, olyan belső tisztítási folyamatot végzünk, amely minden egyes elemet külön kezel. Speciális kárpittisztítószereket és kíméletes gőzölést alkalmazunk, hogy a lehető legjobb eredményt biztosítva eltávolítsuk a szennyeződéseket.

A kárpittisztítás eltávolítja a foltokat, csökkenti a szagokat és a szövetben lerakódott szennyeződéseket. Kizárólag profik számára kifejlesztett kárpittisztítót és autókozmetikumot használunk, hogy minden foltot alaposan megtisztítsunk, és hogy a jármű belseje ne sérüljön.

Bőr és alcantara ápolása

A bőrbelső már nem kizárólag a luxusautókban található meg, hanem egyre elterjedtebbé válik. A bőr azonban nem csak az üléseken található meg, a bőr gyakran díszítő elem például a műszerfalon, a váltókaron vagy a kormánykeréken. A bőrtermékek időről időre némi ápolást igényelnek. A bőrápolásban a tisztítás elengedhetetlenül fontos. Megfelelő termékekkel tisztítunk, amelyek rendkívül hatékonyak a szennyeződések ellen. Ugyanakkor magára a bőrre is nagyfokú odafigyeléssel. Ezután impregnáljuk a bőrt, ami véd az UV-sugarak, az öregedés, a keményedés és a repedezés ellen. A legmagasabb védelmi szinten a bőrt kerámiavédelemmel konzerválhatjuk, amely megakadályozza a fokozatos színvesztést, a kisebb kopásokat és segíti a jobb tisztítást.

Az Alcantara jól tűri a tisztítást, de csak óvatosan, mert sokkal érzékenyebb, mint gondolnád.
Ez egy szintetikus anyag, amely ultrafinom poliészter mikroszálakból készül. Tapintásra olyan érzés, mint a valódi bőr. A tisztítást a legkíméletesebb módszerrel kezdjük. Ha ez nem működik, akkor addig folytatjuk és keményítjük, amíg tiszta nem lesz. A tisztítás után SiO2-t tartalmazó textilimpregnálással kezeljük, amely rendkívül hidrofób, taszítja a vizet és a szennyeződéseket. A felület bizonyítottan lassabban foltosodik.
Az Alcantarának is megvan a maga hátránya, mivel hajlamos a pillingesedésre. Az alcantara bolyhosodását leggyakrabban a nem megfelelő tisztítás okozza, de spontán is kialakulhatnak a leginkább igénybevett területeken. A csak az anyag felszínén lévő apró és kevésbé nagyszámú pillingrészecskéket célszerű csiszolópárnával eltávolítani, de ha a csomósodás már a szálszerkezetben van, akkor nem lehet visszaállítani az eredeti állapotot.

Műanyag részek és fényes belső felületek ápolása

Az autó belsejében sok műanyag alkatrész van, amelyekre vigyázni kell. Legyenek azok nagyméretű alkatrészek, mint a műszerfal, vagy csak aprók, mint a gombok. Alaposan eltávolítjuk az ujjlenyomatokat, port, zsírt, majd antisztatikus védelemmel impregnáljuk, amely porlepergető, antisztatikus filmet hoz létre, kellemes illattal.

A fényes felületek exkluzív megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.
Ha a fényes lakkozott felület megkarcolódik, a kisebb karcolások polírozással javíthatók, majd védelem felvitele hogy megvédjék a további karcoktól. Minden fényes krómot és egyéb felületet kifényesítünk, hogy a gyönyörű belső teret maximálisan élvezhesse.

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu

Felhívjuk figyelmét, hogy súlyos szennyeződés vagy nagy mennyiségű kutya- és macskaszőr esetén felárat számíthatunk fel.