KÜLSŐ TISZTÍTÁS ÉS ÁPOLÁS

Részletes, többlépcsős autómosás

Mindenki az autó külsejét veszi észre először. Ez a tulajdonos bizonyos jellegzetes stílusa.

A mosás a leggyakoribb autóápolási tevékenység. Két részre oszthatjuk. Az első rész az érintésmentes mosás aktív hab és speciális rovaroldók segítségével. Ezek kombinációjával nagy mennyiségű szennyeződést lehet lemosni a felületről. A második rész maga az autó részletes mosása pH-semleges samponnal és juhgyapjú kesztyűvel, hogy a fényezés ne karcolódjon össze.
Az autót a kíméletes kétvödrös módszerrel mossuk, ahol az első vödörben autósampon és víz van, a második vödörben pedig tiszta víz a mosókesztyű öblítéséhez. A vödör fontos része egy szennyeződésleválasztó, amely a vödör alján levő leöblített szennyeződéseket leválasztja.


Dekontaminálás - a fényezés mélytisztítása

A dekontaminálás a fényezés mélytisztítása az aszfaltmaradványok, a fékbetétek súrlódása által okozott szálórozsda eltávolítása érdekében. Ezek olyan részecskék, amelyeket egy normál autómosás során nem lehet eltávolítani a felületről, mert "beágyazódnak-beleégnek" a fényezésbe. A fertőtlenítés lehet kémiai vagy mechanikus, úgynevezett gyurmázás, speciális felülettisztító gyurmával történő tisztítás.

Különösen fontos, hogy a polírozás és a viaszolás előtt elvégezzük a szennyeződésmentesítést. Ha a viaszolás előtt nem történik meg a lakk dekontaminálása, akkor maga a szennyeződésréteg a viasszal fedett lesz, így garantálva a hosszabb ideig tartó hatást, ami helyi korrózióhoz vezethet.

A wax vagy kerámia bevonat mindig tiszta és zsírtalanított felülethez kötődik a legjobban. A fényezés mélytisztítása tehát hozzájárul a hosszabb ideig tartó viasz és más típusú fényezésvédelemhez!


Fényezéskorrekció és polírozás

A fényezéskorrekció olyan tartós eljárás, amelynek hatása (megfelelő festékvédelemmel) akár több évig is tart.

Ez a folyamat a külső környezet állandó hatása, például a nap, a savas eső, a hó, a madárürülék, a kémiai erózió, a más járművek kerekei alól kirepülő kavicsok által okozott hibák, mint például örvények, karcolások, oxidáció eltávolítását jelenti. Mindezek a tényezők negatívan befolyásolják a fényezés tartósságát és megjelenését, és lassú romlást okoznak. Ezért elengedhetetlen, hogy figyelmet fordítson járműve fényezésének ápolására. Egy részletes gépi polírozás (akár 1 lépcsős, akár többlépcsős) a legjobb módja a fényesség visszaállításának és a karcolások eltávolításának, miközben megőrzi az eredeti fényezést. A polírozás visszaállítja a fényezés tökéletes megjelenését, meghosszabbítja az élettartamát.

A fényezés polírozása elengedhetetlen a kerámia bevonat felvitele előtt, és e lépés nélkül nincs értelme a kerámiavédelem alkalmazásának, mivel jelentősen lerövidíti annak élettartamát és csökkenti a hatását.

A jármű megtekintését követően segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást a fényezés helyreállítására.


Fényezés védelem - wax, sealant és kerámia bevonat

A felületvédelem alkalmazása az autóápolás utolsó lépése.
A viasszal, tömítőanyaggal vagy kerámiával védett fényezés gyönyörűen csillog, és jelentősen taszítja a vizet és a szennyeződéseket, így sokkal könnyebbé válik az autó mosása és karbantartása. A fényvédelem megakadályozza továbbá a mérgező anyagok bejutását a festékszerkezetbe, például a madárürülékből, az elpusztult rovarokból vagy az olyan vegyi anyagokból, mint a szórósó.

Természetes carnauba waxok, szintetikus és hybrid kerámia waxok

A viaszok magas fényt, erős hidrofób tulajdonságokat és kölcsönöznek a fényezésnek.
A karnaubaviaszok erős hidrofób tulajdonságokat és jelentős gyöngyözést biztosítanak a mélyfény mellett. Még a legdrágább carnaubaviaszok is átlagosan 3-4 hónapig tartanak, és utána újra kell őket alkalmazni. A vegyi anyagokkal és a szélsőséges hőmérsékletekkel szembeni ellenállásuk is alacsonyabb. Ezt azonban megoldják a szintetikus viaszok, amelyek magas, "üveges" fényűek, 3 és 6 hónap közötti tartóssággal és jelentős ellenállással rendelkeznek a vegyi anyagokkal szemben. Ezért télen is alkalmazhatóak, amikor is megvédik a lakkot a sótól és más vegyszerektől. A viasz felvitele előtt a lakk felületét mechanikusan fertőtleníteni kell, és javasoljuk a lakk polírozását is.

 Sealant

Ezek ellenállóbbak mind a hőmérséklettel, mind a vegyi anyagokkal szemben, de nem teszik lehetővé, hogy a fényezés annyira ragyogjon és kiemelje a színt, mint a hagyományos waxok. Tartósságuk 2-3 hónap, legalább kémiai dekontaminálás ajánlott.

Kerámia védelem

A kerámia fényvédelem a legtartósabb védelem, amit autója fényezésének adhat. Nagy mennyiségű tiszta szilícium-dioxidot (SiO2) tartalmaz, ami hosszú, 1-5 évig tartó tartósságot, rendkívüli víz- és szennyeződéstaszító képességet, sőt a karcolások és a fényezés mechanikai kopása elleni védelmet eredményez. Mindezek tetejébe a festék irreálisan tükörsima fényű. A kerámiabevonatnak köszönhetően lényegesen kevesebb szennyeződés rakódik le, és a fényezés öntisztító képességet nyer, így csökken a karbantartási igény. A kerámiavédelem felhordása előtt a lakkot dekontaminálni és polírozni kell. Polírozatlan lakkra nem lehet kerámiavédelmet alkalmazni, mivel az elveszítené tartós hatását.


A matt fényezés ápolása

Sajnos a matt lakk az egy olyan hölgy, aki túl magasan hordja az orrát. Válogatós és érzékeny.

Képesek vagyunk gondoskodni a matt lakkokról is. Azonban a ápolásuk sokkal finomabb megközelítést igényel. A fényezést pH-semleges samponnal mossuk, a legfinomabb báránygyapjú mosókesztyűvel, majd vegyi úton dekontamináljuk. Védőrétegként választhatunk viaszt, sealant vagy kerámia védelmet, amelyek kifejezetten matt lakkokhoz készültek.

Motortér tisztítása

Sokan elhanyagolják ezt a tevékenységet.

A motorok, karosszériaelemek, gumitömlők és aggregátumok számára egy speciális sampont és tartósítószert használunk, amely természetes fényt és víztaszító hatást biztosít. A teljes kiszáradásnak köszönhetően (nincs olajfilm) megakadályozza a szennyeződések megkötését. A kezelt alkatrészek újra úgy fognak kinézni, mint ha újak lennének.

 

Retusálás - kisebb festékjavítások

A kavicsok által okozott kisebb sérüléseket ki tudjuk javítani, kikeverjük a pontos lakkfajtát és felvisszük a sérült területre. Nedves csiszolással óvatosan igazítjuk az egyes átfedéseket, így egyesítve a rétegeket, majd fényesre polírozzuk.

Pontos árat a jármű megtekintése után tudunk adni.


jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu